KADROMUZ

Nuri DÜDEN - Okul Müdürü

Burdur USO İlkokulu Müdürü Nuri DÜDEN 24.11.1962 tarihinde Burdur ili Ağlasun ilçesinde doğmuştur. İlk, orta öğrenimini Burdur ili Bucak ilçesinde, Yüksek öğrenimini ise Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Yüksek Okulunda tamamlayarak 21.04.1986 yılında Kars ili Iğdır ilçesi Hakmehmet köyü ilkokul öğretmeni olarak başladığı hizmet hayatına 1989 yılında Burdur ili Ağlasun ilçesi Kibrit Köyü ilkokulu sınıf öğretmeni,1990 yılı Ağlasun Merkez İlkokulu sınıf öğretmeni,1992 yılı Ağlasun Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı,1994 yılında Halk Eğitimi Merkezi Müdürü,2006 yılında Burdur İli Suna Uzal İlköğretim Okulunda Müdür vekili  2010 yılında Toki Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulunda müdür olarak görev yaparken Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre bu Okulda 8 yıllık görevi dolduğundan 28.06.2019 tarihinde USO İlkokuluna Müdür olarak atanmıştır.

38 yıllık meslek hayatında Vali ve Kaymakamlardan 15 adet takdirname,1 adet başarı belgesi, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden de 17 adet teşekkürname, Milli Eğitim Bakanlığından 2 adet, Valilik Makamından 1 adet başarı belgesi ve Valilik Makamından 1 adet ödül ve Bakanlık Makamından 1 Adet Aylıkla ödüllendirilmiştir.

Görev yaptığı kurumlar olan; Ağlasun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü de 2 defa eğitim bölgesinin en iyi kurumu, Suna Uzal İlköğretim Okulunu 2 defa eğitim bölgesinin en iyi kurumu, Şu anda görev yaptığı Toki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunu 1 defa eğitim bölgesinin en iyi kurumu ödülü ve bir defada 2012 yılının en kaliteli okulu ödülünü kazandırmış olup, bu başarıları personeline en iyi ortamı hazırlama ve birlikte çalışmanın önemi ve ben olarak değil biz olarak çalışmasının neticesin de kazandırmıştır.

Burdur İli Ağlasun İlçesin de 1933 yılında yapılan ve Metruk halde kaderine terk edilen binayı onarttığından ve içini son sistem eğitim araçları donattığından, Ağlasun İlçesinde yine kaderine terk edilen eski lise binası işliğini tamamen halk katkısı ile güzel ve nezih bir öğretmen evine dönüştürdüğünden dolayı Valilik Makamınca Burdur ilinin 2004 yılının eylül ayı en başarılı Müdürü unvanı ile ödüllendirilmiştir.

15 Ağustos 2006 tarihinde Müdür olarak atandığı Suna Uzal İlköğretim Okulunda da çalışmalara başlamış, ilk olarak atıl vaziyette bulunan eski Şirinevler İlkokulu binasının onarımın devlet ve halk katkısı ile yapılmasını sağlayarak 6 adet derslik kazmış ve okulun derslik başına 42 öğrenci sayısını 30 öğrenciye düşürerek hem eğitimin kalitesinin artmasını sağlamış hem de atıl bir binanın daha hizmete girmesini sağlamıştır. Okulun deprem güçlendirilmesi yapıldığından halk katkısı ile bütün sınıfları ve okulu yeni kurum kimliğine göre düzenlenerek, öğretmenlere ve öğrencilere nezih bir okul ortamı sunarak başarının artmasına katkı sağlamıştır.

Toki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda öğrenci, veli, öğretmen ve hayırseverlerin işbirliği, özverili çalışmaları ile 4 adet ana sınıfı,2 adet fen laboratuarı,1 adet resim işliği, yönetim odaları yeniden düzenlenerek, Toki Başkanlığının katkıları ile okulun tüm bölümlerinde yıpranan yerlerin tamiratları yapılarak öğrencilerin imkânına sunmuştur. Ayrıca Burdur’da bir ilk olarak okulun alt katında bulunan boş alanı yeniden halk katkısı ve Devlet işbirliği ile düzenlenerek, içini koşu bantları, spor bisikletleri ve ağırlık çalışma istasyonları ile donatarak öğrencilerin ve velilerin spor yapmalarını sağlamıştır.

Uso İlkokulu deprem güçlendirme çalışmaları ile tamamen yenilenmiş, Milli Eğitim Bakanlığımızca Sınıflar Akıllı tahtalar ile donatılmış, Bakanlığımız ve halk katkısı ile tamamen teknolojik araçlarla donatılmış olup, okulun tüm araç ve gereçler yenilenmiş, yeni bir yüz ve deneyimli, özverili, başarılı öğretmenler ile güzel bir eğitim öğretim ortamı sağlanmış, çocuklarımız geleceğe emin adımlarla hazırlanması sağlanmıştır.

Nuri DÜDEN Evli ve iki çocuk babasıdır.